Monogram Marks Real Estate
Området Villefranche-sur-Mer

Välkommen till en av Frankrikes mest idylliska kust-stad med utsikt över ett koboltblått hav inramat av provensalsk grönska och de majestätiska bergen. Villefranche-sur-Mer förbinder den staden Nice i öster tillsammans med Mont Boron, Mont Alban och Mont Vinaigrier.

Bukten i Villefranche-sur-Mer kan välkomna alla typer av båtar vilket gör det till en attraktiv destination för yacht ägare, dagsutflykter för lokala båtägare och cruising fartyg. Unna dig en dag ute och utforska gamla stans slingrande gator där de orange tonade fasaderna påminner om den ständigt närvarande solen.

I byn står de varma färgerna på husen i kontrast till de solblekta nyanserna av fönsterluckorna som ofta är halvstängda, vilket ger en glimt av invånarnas fredliga liv. Njut av en lugn promenad i staden bland en labyrint av butiker, restauranger och cafeer. Du kommer troligtvis hamna på Rue Obscure, en underjordisk gata byggd på 1200-talet ämnat för att soldaterna skulle kunna passera enklare. Den användes också för lagring av vin och skydd av boskap.

Fortsätt din tur till kyrkan St Michael, med en fasad i en färgpalett av vitt, rosa och ljusgult. Dess färger och arkitektur från 1700-talet påminner en om de religiösa byggnaderna i Italien. Kyrkans insida i bärnstensfärgade nyanser innehåller ett av de äldsta orgel-instrumenten i Alpes-Maritimes, daterad från 1790-talet. Du kan också beundra en staty i mänslig storlek av Kristus, huggen av fikonträ. En annan plats att upptäcka är Chapel St. Peter nära fiskehamnen, Port Darse, som dekorerades av den berömda artisten Jean Cocteau 1957.

Citadellet i Villefranche grundades av hertigen av Savoy 1554 för att skydda hamnen. Det är anmärkningsvärt väl bevarat och påminneler om den medeltida härligheten i denna antika stad. I citadellet är tre stycken museer belägna: Volti-museet tillägnad skulpturkonsten där du kan upptäcka hundratals brons-, terrakotta- och kopparkvinnliga statyer som avslöjar deras välliga kurvor i kontrast till den grova stenen; Goetz-Boumeester-samlingen inklusive berömda målningar, särskilt av Miró och Picasso, med totalt hundra verk som sträcker sig från figurativ till abstrakt konst; och Roux-samlingen av nästan 300 historiska polychrome keramiska figurer som illustrerar vardagen från medeltiden till renässansen.

Du kan också göra en utflykt till halvön Saint-Jean-Cap-Ferrat som du kan se tvärs över från hamnen. Med sin skyddade miljö har Cap-Ferrat kanske den vackraste naturen på Franska Rivieran samt en plats för majestätiska palats som Villa Ephrussi de Rothschild, en magnifik villa i italiensk stil byggd av baronessen Beatrice Ephrusse de Rothchild.

Filter Products Showing 1 - 3 of 6 results
Price
City
Filter selected
 • Additional photo for property listing 8213188(House for Sale)

  Hus – Villefranche-sur-Mer

  Villefranche-sur-Mer

  Sovrum: 5
  Badrum: 4
  2.800.000
  Referens: 8213188
 • Additional photo for property listing 8212495(Apartment for Sale)

  Lägenhet – Villefranche-sur-Mer

  Villefranche-sur-Mer

  Sovrum: 3
  Badrum: 2
  2.400.000
  Referens: 8212495
 • Additional photo for property listing 5076803(Apartment for Sale)

  Lägenhet – Villefranche-sur-Mer

  Villefranche-sur-Mer

  Sovrum: 4
  Badrum:
  2.700.000
  Referens: 5076803