Monogram Marks Real Estate
Nice

Huvudstaden på Franska Rivieran

Under 1700-talet utvecklades en trend bland den engelska aristokratin, den nya klassen av rika köpmän och fabriksägare, att besöka Italien och se berömda platserna  i den antika klassiska världen. Ett populärt sätt för resenärer att nå Italien på sin ”Grand Tour”, som det kallades, var att korsa Frankrike till Marseille för att sedan ta en båt längs kusten. Bland stoppen på denna resa fanns också den lilla hamnen i Nice. Kusten här hade ett utomordentligt milt klimat och det tog inte lång tid innan engelska besökare tog sig till idén om att övervintra på denna idylliska plats mellan Alperna och Medelhavet. I en tid då moderna värmesystem inte hade uppfunnits var det trevligare att bo i Nice än att återgå till en kall, fuktig engelsk vinter. Med detta började Medelhavsturismen.

År 1820 fanns en betydande brittisk koloni i Nice och 1822, under en dålig vinter, bestämde pastorn Lewis Way att anställa lokala arbetare för att bygga en fin gångväg längs stranden. Lokalbefolkningen kallade det ”Promenade des Anglais”, en strandpromenad som huserade förutom hotell och värdshus, Frankrikes första turistinfrastruktur. Senare 1864 anlände järnvägen, vilket gjorde Nice mer tillgänglig från huvudstaden Paris och norra Europa.

Sedan dess har Nice med dess milda klimat fortsatt locka rika besökare och mer nyligen massturism från Europa och övriga delar av världen. Det ryska samhället var bland de tidiga besökarna och sedan 1800-talet har Nice varit hem- eller sekundärbostad för många ryska medborgare. Nice ryska ortodoxa katedral, som nu tillhör Ryssland, är en av stadens mest glamorösa byggnader. Dessutom den största ryska ortodoxa katedralen i Västeuropa.

På de dagar då de tidiga engelska turisterna började besöka Nice var staden inte en del av Frankrike utan en del av kungariket Sardinien, som täckte ett område som nu är mestadels i Italien. Det var inte förrän undertecknandet av Turinfördraget 1860 som hertigdömet Savoj och länet Nice överlämnades till Frankrike. Följaktligen har Nice kultur och traditioner mycket gemensamt med de i Italien. Medan stadens många fina restauranger och hotell serverar den bästa maten i fransk tradition, har lokala specialiteter i och runt Nice en distinkt medelhavsmak.

Området Mont Boron

Kanske den mest berömda förorten till Nice, Mont Boron är kanske den bäst belägna när det gäller tillgång till Franska Rivieran hotspots. Området berikas med utsikt över Nice och ”Promenade des anglais” på ena sidan och Villefranche-sur-Mer viken på andra sidan. Det finns gott om bagerier, kafeer och servicebutiker. Här är kollektivtrafiken också av hög standard med två bussrutter som tar sig runt mellan områdena varje 20.e minut.

Mont Boron är så elegant man kan komma med sina sekelskifts-villor, prestige-lägenheter, storslagna arkitektoniska föremål inklusive flera slott, en Floridian herrgård och ett Rajasthani-slott. Den berömda konstnären Matisse älskade detta område och var också medlem i den lokala yachtklubben.

Filter Products No products found!
Price
City
Filter selected

No properties were found matching your selection.