Monogram Marks Real Estate
Hyr ut din bostad

För dig som vill hyra ut din bostad på Franska Rivieran

Många bostadsägare i Frankrike väljer att låta sin fastighet delvis av året när de inte används av dem själva. Att hyra ut din fastighet kan vara ett bra sätt att täcka vissa eller alla driftskostnader för din fastighet och för att hålla den i gott skick.

Vi brukar berätta för våra kunder att en fastighet är jämförbar med en bil, vilket betyder att den måste användas för att fungera korrekt. Oavsett om du är ägare eller funderar på att köpa en fastighet i Frankrike och hyra ut är det viktigt att lära känna marknaden. Här nedan berättar vi om vad vi anser är viktigt att veta när det gäller uthyrning av en fastighet i södra Frankrike.

Vad du kan förvänta dig när du hyr ut din bostad

När du köper en fastighet som är avsedd att hyras ut är det viktigt att förstå semesterfirarnas behov. Vi tror det finns personer som letar efter alla typer av bostäder men det är viktigt för dig som ägare eller framtida ägare att veta vad du kan förvänta dig. 

Om du investerar i en fastighet i södra Frankrike för att ge en sund avkastning på din investering så se till att du gör din läxa och ta reda på hur den lokala hyresmarknaden är. Det här är något din lokala mäklare kan hjälpa dig med. Ibland kan det vara bra att kolla på fastigheter som hyrs ut idag och vad för avkasting dessa har på den rådande marknaden. 

Södra Frankrike är mycket eftertraktat av människor från hela världen och det finns efterfrågan året runt. När du hyr din bostad säsongsmässigt är det viktigt att få en god förståelse för de olika priserna för varje säsong och naturligtvis behandla dina gäster som om du bor där själv! Glada hyresgäster är det bästa receptet för ytterligare bokningar samt för återkommande hyresgäster.

Hantering av din bostad och uthyrning

Eftersom du förmodligen kommer att hyra ut din bostad när du själv inte använder den kommer du troligtvis behöva någon som sköter om din bostad under denna perioden. Vi på Marks Fastighetsbyrå erbjuder fastighetsägare hantering av säsongsuthyrningar. Detta inkluderar marknadsföring av fastigheten och rådgivning till ägarna om hur man kan göra bostaden så attraktiv som möjligt för semesterfirare. Beroende på vad du som ägare vill uppnå och hur mycket du vill hyra ut din bostad så finns det olika vägar att gå. För vissa av våra kunder är integritet oerhört viktigt och därför har vi en annan strategi för marknadsföring och för att nå kunder. En annan faktor är längden på uthyrningarna, till exempel dagligen, veckovis eller månadsvis.

Vi guidar dig genom de olika stegen för att göra din fastighet redo för en säsongsuthyrning och tillsammans med dig fastställa en plan för bokningar och prissättning samt hantering under dina gästers vistelse. 

Regler för säsongsuthyrning

Om du väljer att hyra ut din fastighet i södra Frankrike behöver du informera ditt lokala borgmästarkontor. Du behöver också ansöka om ett ” ‘non-professional Siret number’”, vilket bevisar att din fastighet är korrekt registrerad som en uthyrningsbostad. Detta görs enkelt via ditt lokala skattekontor i Frankrike. De intäkter du erhåller från uthyrningarna behövs också deklarers hos skattemyndigheten i Frankrike. För mer information om detta; kontakta din skatterådgivare eller bokförare.

Det finns också riktlinjer du behöver följa när det gäller uthyrning av din fastighet. Till exempel säkerhetsregler om brand skulle inträffa samt pool-alarm.