Chat with us, powered by LiveChat

Områdesguider inom franska rivieran.

Uppskattar du sol ungefär 300 dagar om året, milda vintrar och tusentals spännande sevärdheter, kända restauranger, charmiga gamla byar och klarblått hav? Då är franska rivieran troligtvis en plats där du skulle trivas och må bra. Den ikoniska kustlinjen lockar turister från hela världen och är en av de mest populära platserna för semesterbostäder. Både från de mindre studiolägenheterna till de mest exklusiva villorna i världen. Här kan du njuta av den soliga kusten med strandrestauranger året runt och samtidigt ha närmaste skidort endast 1,5 timmars bilresa bort.

Den franska rivieran är känd för sina prestigefyllda evenemang som Cannes Film Festival, Monaco Grand Prix , de glamourösa Yacht-showerna och den berömda jazzfestivalen Jazz-à-Juan i Nice. Det är inte konstigt att filmstjärnor, sångare, skådespelerskor och andra artister flockas runt franska rivieran under deras lediga tid och i många fall en plats där de väljer att köpa och investera i en bostad.

Har du tankar på att köpa eller hyra en bostad i Cote d’Azur är det bra att bekanta dig med de olika områdena längs kusten, då de skiljer sig mycket åt. Beroende om du föredrar en lugn omgivning, storslagna panoramautsikter, ett charmigt byliv eller mer stadspuls omkring dig så är vissa områden bättre än andra. Vi hjälper ofta våra kunder i deras tankar kring detta, beroende på deras kriterier. Här kan du läsa om några av de samhällena som sträcker sig längsmed den franska rivieran. Tveka inte att kontakta oss om du har frågor angående bostadsmarknaden eller om du har funderingar kring vilket område som hade passat dig bäst.